Linn Karlsson

Linn Karlsson

Öppen ateljé lördag em 13 juli. Konstnärssamtal kl 14 med
residensdeltagaren Linn Karlsson och Matilda Wiklander Palmertz, verksamhetsutvecklare inom hemslöjd på region Gävleborg. 

Linn Karlsson (f. 1994) är utbildad inom textilt konsthantverk vid Handarbetets Vänner Skola och har en kandidatexamen inom textil vid Konstfack. Hon utövar sin praktik både individuellt och som del i det konstnärliga verkstadskollektivet MalmöVÄV, ett av de första i Sverige av sitt slag inom vävning.

I linje med vävningens materiella förarbete, ges den konstnärliga processen liknande rum i Linn Karlsson skapande, där research och skiss får möjlighet att bilda en intuitiv fond mot vilken textila kunskaper får översättas både praktiskt och estetiskt utifrån material och omgivning. Linn Karlsson använder vävningen som ett språk att förhålla sig till där trådarna som utgör varpen kan liknas vid tekniska nödvändigheter lika mycket som referenspunkter i ett globalt kollektivt minne. I hennes verk aktiveras en hantverkstradition som spänner över detta minne, som rör sig över språk och geografi, men som gärna låter vävens inslag ha direkt lokal anknytning. Med vävningen som metod förvaltar Linn Karlsson en historisk dåtida teknik genom sina alster, lika mycket som hon presenterar en notation för framtiden.
Datum och tid:
2024-07-13 14:00
-15:00